Spiritual Experience Event (Standhouders)

Welkom op de Spiritual Experience Event pagina voor standhouders. Je kan hier alle informatie vinden over het evenement en wat je nodig hebt om je voor het evenement te kunnen inschrijven. Je leest over waar wij bekend om staan, wat de algemene voorwaardes zijn, de regels die wij voor het evenement hanteren, dichtstbijzijnde parkeerplekken, de beste hotelplekken, het inschrijfformulier en de meest gestelde vragen. Genoeg om te lezen dus!

Timeline

1e Editie

Dit was de eerste editie van Spiritual Experience die wij hebben georganiseerd in het dorpshuis van zwanenburg.

Waar staan wij bekend om?

Het wordt steeds bekender dat wij de meest liefdevolle beurs van Nederland zijn. Vandaar dat ons motto luidt: LET LOVE RULE.

Positive vibes:
Wij waarborgen dat er op ons evenement alleen maar positieve energie aanwezig is. Dit geldt voor de organisatoren, vrijwilligers en het gehele standhouders team. De bezoekers moeten het gevoel krijgen dat ze in de meest liefdevolle energie terecht komen waar ze niet genoeg van willen krijgen. Wij geloven erin dat onze tribe dat zeker kan laten voelen. Iets wat normaal hoort te zijn maar wij als speciaal laten voelen. In de spirituele wereld moeten wij samenwerken en niet tegen elkaar.

Samenwerking:
Op ons evenement werkt iedereen samen en richten wij ons op 1 doel: de bezoekers helpen in hun spirituele reis. Wij hebben geen onderlinge strijdt wie het beste die dag presteert. Iedereen die iemand kan helpen is even belangrijk als de ander. Iedereen heeft een eigen doel en dat respecteren wij.

De Experience:
Niet alleen voor de bezoekers is er een mooie ervaring maar ook voor onze standhouders. Aankomend editie zullen er 2 gezamenlijke ceremonies zijn (bezoekers en standhouders) en 1 privé ceremonie alleen voor de standhouders. Aan het einde van de eerste dag zullen wij ook gezellig met zijn alle wat gaan eten. Wij willen dat onze standhouders zich thuisvoelen en de community versterkt. Samen staan wij sterk, niet alleen.

Team Spiritual Experience:
De organisatoren proberen altijd mee te denken met de standhouders. Wij proberen alle wensen van de standhouders en bezoekers uit te laten komen. Alles wat wij voor jullie zouden kunnen doen, proberen wij waar te maken. Elke editie zullen wij om verbeterpunten vragen zodat alles steeds soepeler en fijner verloopt. Wij verwachten daarom ook de sterkste en mooiste spiritueel evenement van Nederland te worden. Wij doen het namelijk met zijn allen en gezamenlijk zullen wij hierdoor beter presteren.

Parkeerplek, OV & Hotels

Ben je benieuwd of er wel genoeg plekken zijn of dat het makkelijker bereikbaar is met het openbaar vervoer. Of heb je een overnachting nodig om twee dagen te kunnen staan. Daar zullen wij allemaal antwoordt op geven.

Parkeerplek:
Wij hebben een parel van een locatie gevonden aangezien je gratis kan parkeren binnen AMSTERDAM! Wij hebben 1 parkeerplek voor de deur met meer dan 350 plekken. Daarnaast hebben wij 4 parkeerplekken in de buurt om genoeg mensen te kunnen ontvangen om de hele zaal te kunnen vullen.

OV:
Wij hebben 3 bus verbindingen die op 3 plekken rond om de locatie stoppen. De busstops zijn ongeveer op 5 á 15 min loopafstand. Zie FAQ (onderaan de pagina) voor meer informatie.

Hotels:
Wij hebben een paar hotels gevonden waar het fijn is om in te overnachten. De hotels zijn op volgorde van laagste prijs naar hoogste prijs geplaatst.

New Century
Ibis budget Amsterdam Airport
Park Plaza Amsterdam Airport
Ramada bij Wyndham Amsterdam Airport
Citiez Hotel Amsterdam
New West inn Amsterdam

Algemene Voorwaarden & Reglementen

Wij hebben de regels gebaseerd op wat de standhouders, bezoekers en organisatoren belangrijk vinden. Wij willen daarom graag dat iedereen zich houdt aan de voorwaarden en regels die wij hebben opgesteld. Alle regels dienen om een zo puur en zuiver evenement neer te zetten voor de bezoekers, standhouders en organisatoren. Voordat je bij ons wilt aansluiten, lees deze documenten heel goed door en kijk of je jezelf hierin kan vinden.

PDF (algemene Voorwaarden)
PDF (Reglementen Standhouders)
PDF (Reglementen Activiteiten)

FAQ

Openingstijden

De algemene openingstijden zijn van 12:00 t/m 18:00.

De openingsceremonie zal van 11:00 t/m 11:45

Elke editie kunnen deze tijden veranderen. Wij zullen altijd de tijden duidelijk aangeven, per editie, op onze website of via de mail.

Opbouwen en afbouwen

Vervoer en bereikbaarheid

Dokter Meurerlaan 7, 1067 SM Amsterdam

Openbaar vervoer: Er zijn 3 busstops aanwezig rond om de locatie.
- Bushalte Herman Bonpad, Amsterdam
- Bushalte Ookmeerweg, Amsterdam
- Bushalte Nolensstraat, Amsterdam

Centraal station:
- Treinstation Amsterdam Centraal
NS Intercity (Alkmaar, Spoor 8A)
- Treinstation Amsterdam Sloterdijk
5 min lopen
- Tram/bushalte station Sloterdijk
GVB Bus 61 (Osdorpplein Noord, Peron D)
- Bushalte Herman Bonpad, Amsterdam
5 minuten lopen

Centraal station:
- Treinstation Amsterdam Centraal
NS Sprinter (Uitgeest, Spoor 7A)
- Treinstation Amsterdam Sloterdijk
5 min lopen
- Tram/bushalte station Sloterdijk
GVB Bus 369 (Schiphol airport/plaza, Peron C)
- Bushalte Ookmeerweg, Amsterdam
8 minuten lopen

Centraal station:
- Busstation CS Ijzijde, Amsterdam
GVB Bus 21
- Bushalte Nolensstraat, Amsterdam
15 minuten lopen

Wil je de exacte ov reis zien vanaf jouw huis? Bekijk dan de 9292 ov route planner: website 9292 . Bekijk de route die eindigt bij: Dokter Meurerlaan 7, 1067 SM Amsterdam

Algemene voorwaarden

Other

Write content to help your customers to better understand your products or policies.

You can contact us through our contact page! We will be happy to assist you.

Write content to help your customers to better understand your products or policies.